Igre Slagalice
Druge igre
Plazma???
Da li je plazma agregatno stanje??? Ja nisam cula do sada...
|
YeyaMilos 2011-05-01 |
|
http://bit.ly/lNjj4l
|
Braca 2011-05-01 |
|
To je agregatno stanje koje se dobija kada se Bambi Plazma keks umoči u mleko ili čaj i dobije ona poznata masa koja se raspada; to nije ni čvrsto ni tečno agregatno stanje stanje. To je PLAZMA.
Posebna vrsta ovog svima poznatog agregatnog stanja se dobija kada se isti postupak ponovi sa mlevenom plazmom.
U prirodi se ovo agregatno stanje može naći u tortama, kolačima, a često i u palačinkama.
Dobro reaguje sa čokoladom, mlekom, džemom i svim slatkim supstancama.
|
BODA TAJSON, DOŽIVOTNA 2011-05-02 |
|
![]()
(ali plazma jeste četvrto agregatno stanje, to je ipak poznato većem broju ljudi nego Markova šuma na Ž)
|
Čika Paja 2011-05-02 |
|
Čika Paja napisa...
![]()
(ali plazma jeste četvrto agregatno stanje, to je ipak poznato većem broju ljudi nego Markova šuma na Ž)
... Ha, ha, dobar si... Ja sam našao tu "šumu" 
|
. 2011-05-02 |
|
A ja sam našao šumu Žuticu (na obodu Lonjskog polja, takođe u Lijepoj Njihovoj). Čekao sam 12 sati da vidim da li će se neko javiti, i preduhitrio si ma za nepun minut. Bravo!
|
Čika Paja 2011-05-02 |
|
Pa onda odgovori - arhipelag na č.
|
. 2011-05-02 |
|
Pročitaj u drugoj temi, gde i spada.
|
Čika Paja 2011-05-02 |
|
Imaš u Litvaniji nekoliko šuma na Ž... oni imaju dosta geografskih pojmova na Š i Ž (kao uostalom i imena/prezimena). Znam da je bilo malo teže pitanje, ali ko zna, šta ako u "Slagalici" ili "Visokom naponu" uleti pitanje gde je šuma Žagare, a ti k'o iz topa kažeš - u Litvaniji! 
Šalu na stranu, plazma jeste jedno od agregatnih stanja, jonizovani gas (ili bar delimično jonizovani gas), gde se elementatrno razlikuje plazma nastala na Zemlji (munje, ili plazme nastale mahom u laboratoriji) i ona iz otvorenog svemira (npr. sunčeve koronarne erupcije)
|
Марко Екмеџић 2011-05-02 |
|
Plazma? Ma to je čvrsto, agregatno stanje. Pa nije ti valjda TV tečan?
|
. 2011-05-02 |
|
TV ekran plazma televizora se sastoji od mnoštva ćelija napunjenih visoko-jonizovanim gasom. Nešto poput mnoštva veoma malih fluo cevi.
|
Марко Екмеџић 2011-05-02 |
|